Mobius: "Bλέπει" διόρθωση 20% στις αναδυόμενες

Οι αναδυόμενες αγορές προσελκύουν περισσότερα κεφάλαια για αρχικές δημόσιες εγγραφές από τα βιομηχανικά κράτη, γεγονός που για τον κορυφαίο μεγαλοεπενδυτή κ. Mark Mobius θα προκαλέσει διόρθωση 20%.

Mobius: Bλέπει διόρθωση 20% στις αναδυόμενες
Οι αναδυόμενες αγορές προσελκύουν περισσότερα κεφάλαια για αρχικές δημόσιες εγγραφές από τα βιομηχανικά κράτη για πρώτη φορά στην Ιστορία, γεγονός που για τον κορυφαίο μεγαλοεπενδυτή κ. Mark Mobius αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι ότι το ράλι-ρεκόρ των αναδυόμενων μετοχών θα μετατραπεί σε διολίσθηση 20%.

Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανόν να βοηθήσει την Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία να εξασφαλίσουν μεγάλη αύξηση στα ΙΡΟ και να διπλασιάσουν τις πωλήσεις μετοχών στα 200 δισ. δολ. διεθνώς.

"Τα μεγέθη ορισμένων ΙΡΟ θα είναι τεράστια", δήλωσε ο 73χρονος κ. Mobius, που επιβλέπει ενεργητικά ύψους 34 δισ. δολ. σε αναδυόμενες αγορές μέσω της Templeton Asset Management, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg.

"Με τη σωστή τιμή, τα ΙΡΟ θα απορροφηθούν, αλλά θα προκαλέσουν και "λόξιγκες". Είναι πάρα πολύ μεγάλη η προσφορά που προκύπτει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v