Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BIS: Πρόσκληση κορυφαίων τραπεζιτών στην Βασιλεία

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών προσκάλεσε τους κορυφαίους κεντρικούς τραπεζίτες και τους ισχυρούς ιδιώτες τραπεζίτες σε συνάντηση στην Βασιλεία το Σαββατοκύριακο, για συνομιλίες περί ανάληψης κινδύνου.

BIS: Πρόσκληση κορυφαίων τραπεζιτών στην Βασιλεία
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements) προσκάλεσε τους κορυφαίους κεντρικούς τραπεζίτες και τους ισχυρούς ιδιώτες τραπεζίτες σε συνάντηση στην Βασιλεία το Σαββατοκύριακο, για συνομιλίες περί κινδύνου, καθώς φοβάται ότι αρχίζει να επανεμφανίζεται η υπερβολική ανάληψη κινδύνου, που δημιούργησε την πιστωτική κρίση.

Με την πρόσκληση, η BIS αναφέρει ότι φοβάται πως «οι τράπεζες υιοθετουν ξανά την επιθετική συμπεριφορά που επικρατούσε στην περίοδο πριν την κρίση.»

Η BIS, η επονομαζόμενη «κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών», αναφέρει σε έγγραφό της προς τους προσκεκλημένους κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις που πιστεύει ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιο υγιές σύστημα.

Μεταξύ αυτών, το χαμήλωμα των στόχων return-on-equity για τις τράπεζες, ώστε να αποτρέπεται η ανάληψη υπερβολικού κινδύνου.

Στους ιδιώτες τραπεζίτες που θα παραστούν στην σύνοδο της BIS στην ελβετική Βασιλεία περιλαμβάνονται ο Larry Fink της BlackRock, ο Vikram Pandit της Citigroup και ο John Stumpf της Wells Fargo.

Ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs και ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase, προσκλήθηκαν αλλά δεν σκοπεύουν να παραβρεθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v