Αναζήτηση... ταλέντων με δέλεαρ διπλάσιο μισθό

Τον διπλασιασμό βασικών μισθών επιστρατεύουν οι επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου προκειμένου να προσελκύσουν traders και αναλυτές οι οποίοι προτίμησαν να εργαστούν για χρηματιστηριακές εταιρίες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Αναζήτηση... ταλέντων με δέλεαρ διπλάσιο μισθό
Τον… διπλασιασμό των βασικών μισθών επιστρατεύουν οι επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου προκειμένου να επαναφέρουν στους κόλπους τους traders και αναλυτές οι οποίοι προτίμησαν να εργαστούν για χρηματιστηριακές εταιρίες κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

"Διπλασιάζουν τους μισθούς και προσφέρουν αμοιβές άνω του μέσου όρου. Σήμερα οι τράπεζες έχουν περιορισμένο ρίσκο και έτσι δεν υπάρχει ο φόβος για την ασφάλεια της θέσης εργασίας", δηλώνει ο κ. Daryl Bowden, CEO του τμήματος μετοχών Ευρώπης και Ασίας της ICAP Plc.

Τα κέρδη 57% που έχει καταγράψει από τον Μάρτιο ο δείκτης FTSE 100, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ανάκαμψη των εξαγορών, ωθεί εταιρίες όπως η UBS και η Barclays να επαναφέρουν στις τάξεις τους traders και να αυξήσουν τα πακέτα αμοιβών για να προσελκύσουν εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου είχαν περικόψει περίπου 49.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι διαγραφές τους ξεπέρασαν τα 560 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της πιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v