Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη-ρεκόρ 46,1 δισ. δολ. για την Fed στο 2009

Η Fed απόλαυσε κέρδη ρεκόρ το 2009 και θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών 46,1 δισ. δολάρια, καθώς οι επιχειρήσεις τόνωσης της οικονομίας δημιούργησαν μεγάλο «έξτρα» κέρδος για την κυβέρνηση.

Κέρδη-ρεκόρ 46,1 δισ. δολ. για την Fed στο 2009
Η Federal Reserve απόλαυσε κέρδη ρεκόρ το 2009 και θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών 46,1 δισ. δολάρια, καθώς οι επιχειρήσεις τόνωσης της οικονομίας δημιούργησαν μεγάλο «έξτρα» κέρδος για την κυβέρνηση, σύμφωνα με την Washington Post.

Τα κέρδη των 46,1 δισ. δολαρίων είναι τα υψηλότερα στην 96ετή ιστορία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το website της εφημερίδας. Το ποσό προκύπτει βάση υπολογισμών σε δημόσια έγγραφα.

Η Fed χρηματοδοτείται από τις δικές της επιχειρήσεις για τις λειτουργίες της και επιστρέφει τα κέρδη της στο υπουργείο. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επιστροφή στο υπουργείο ήταν 34,6 δισ. δολ. το 2007, αναφέρει η Post.

Πολλά από τα κέρδη της Fed προήλθαν από το επιθετικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που έκανε η κεντρική τράπεζα προκειμένου να πιέσει χαμηλά τα επιτόκια και να τονώσει την ανάπτυξη. Τα έσοδα από τόκους από επενδύσεις αποτελούν μεγάλη πηγή κερδών για την Fed.

Στην κερδοφορία συνέβαλλαν και τα έκτακτα δάνεια και τα ειδικά προγράμματα τόνωσης του δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v