JPMorgan: Αποδοχές ρεκόρ επενδυτικών τραπεζιτών

Η JPMorgan Chase έβαλε στην άκρη 9,3 δισ. δολάρια, μέγεθος ρεκόρ, για αποζημιώσεις και επιδόματα στους εργαζόμενους της επενδυτικής τράπεζας το 2009.

JPMorgan: Αποδοχές ρεκόρ επενδυτικών τραπεζιτών
Η JPMorgan Chase, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα δ΄τριμήνου, έβαλε στην άκρη ποσό ρεκόρ 9,3 δισ. δολάρια για αποζημιώσεις και επιδόματα στους εργαζόμενους της επενδυτικής τράπεζας το 2009, μέγεθος που αντιστοιχεί σε 378.600 δολάρια για κάθε εργαζόμενο της μονάδας.

Οι επενδυτικοί τραπεζίτες, οι πωλητές και οι traders της επενδυτικής τράπεζας, θα λάβουν δηλαδή 100.000 δολάρια περισσότερα από πέρσι, σε αμοιβές.

Τα μεγέθη δημιουργούν την αίσθηση ότι και οι άλλες αμερικανικές τράπεζες θα ακολουθήσουν με ανάλογες αποζημιώσεις, παρά την λαϊκή κατακραυγή που έχουν ξεσηκώσει τα παχυλά μπόνους που δίνονται σε τραπεζίτες.

Συγκριτικά, το μέσο εισόδημα ενός αμερικανικού νοικοκυριού ήταν 50.303 δολάρια το 2008.

Το ποσό αντιστοιχεί στο 33% των εσόδων του οίκου, έναντι ποσοστού 62% το 2008. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει παρακατατεθεί για αμοιβές από το 2004 που συγχωνεύθηκε η JPMorgan με την Bank One.

Τα έσοδα της JPMorgan από το investment-banking υπερδιπλασιάστηκαν στα 28,1 δισ. δολ. στο έτος σε σχέση με το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v