Ντόμινο στα εταιρικά CDS Ελλάδας-Πορτογαλίας

Οι επενδυτικές ανησυχίες για τη δυνατότητα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας να μειώσουν τα ελλείμματα αρχίζουν να πλήττουν τα χρεόγραφα και των δημοσίων επιχειρήσεων και των τραπεζών των δύο κρατών.

Ντόμινο στα εταιρικά CDS Ελλάδας-Πορτογαλίας
Οι επενδυτικές ανησυχίες για τη δυνατότητα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους αρχίζουν να πλήττουν τα χρεόγραφα και των δημοσίων επιχειρήσεων και των τραπεζών των δύο κρατών, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοστασίου του ελληνικού δημοσίου εκτινάχτηκε σήμερα σε επίπεδα-ρεκόρ, πυροδοτώντας άνοδο και στα credit default swaps του οργανισμού τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας, ενώ δραματική άνοδο σημείωσαν και τα CDS της Portugal Telecom και της Energias de Portugal.

Ο οίκος Moody’s εκτιμά ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να κάνει βαθύτερες περικοπές απ’ όσες προβλέπεται στον προϋπολογισμό 2010 για να αποφύγει υποβάθμιση της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Τα CDS της Ελλάδας εκτινάχτηκαν 28 μονάδες βάσης στις 402 μονάδες, ενώ τα swaps της Πορτογαλίας 4 μονάδες βάσης στις 154 μονάδες και της Ισπανίας 3 μ.β. στις 132.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v