Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Online απάτη σε χρηματιστήριο ρύπων της Γερμανίας

Απατεώνες του διαδικτύου έβαλαν στο στόχαστρο την παγκόσμια αγορά αδειών εκπομπής καυσαερίων και κατόρθωσαν να κλέψουν άδειες από εταιρίες και να τις μεταπωλήσουν παράνομα.

Online απάτη σε χρηματιστήριο ρύπων της Γερμανίας
Απατεώνες του διαδικτύου έβαλαν στο στόχαστρο την παγκόσμια αγορά αδειών εκπομπής καυσαερίων και κατόρθωσαν να κλέψουν άδειες από εταιρίες και να τις μεταπωλήσουν παράνομα, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Γερμανός αξιωματούχος της υπηρεσίας συναλλαγών των αδειών καυσαερίων DEHSt, επιβεβαίωσε προηγούμενα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, δηλώνοντας ότι οι κάτοχοι λογαριασμών σε «χρηματιστήρια» ρύπων υπέστησαν επιθέσεις με ηλεκτρονικά μηνύματα «ψαρέματος» («phishing»: η προσπάθεια απόσπασης προσωπικών στοιχείων, οικονομικού συνήθως χαρακτήρα που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες) την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στην, ύψους 135 δισ. δολαρίων, παγκόσμια αγορά ρύπων, οι εταιρίες μπορούν να κάνουν αγοραπωλησίες αδειών έκλυσης ρυπογόνων αερίων.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα «ψαρέματος» απάντησαν επτά από τις 2.000 γερμανικές εταιρίες που έλαβαν e-mails.

Από τις επτά εταιρίες, οι έξι έπεσαν θύματα απάτης και υπολογίζεται ότι εκπλάπησαν 250.000 άδειες αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v