Αγορές: ΕΚΤ και BoE καθορίζουν τις εξελίξεις

Οι συνεδριάσεις των ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των αγορών, οι οποίες έχουν προεξοφλήσει την διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων σε ευρωζώνη και Βρετανία.

Αγορές: ΕΚΤ και BoE καθορίζουν τις εξελίξεις
Οι συνεδριάσεις των ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των αγορών, οι οποίες έχουν προεξοφλήσει την διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων σε ευρωζώνη και Βρετανία.

Η ουσιαστική προσοχή έγκειται στις ανακοινώσεις και δηλώσεις των προέδρων των δύο κεντρικών τραπεζών σχετικά με την πορεία των οικονομιών ευρωζώνης και Βρετανίας και τυχόν «υπόνοιες που θα αφήσουν» για την μελλοντική νομισματική τους πολιτική.

Η ανακοίνωση της απόφασης, καθώς και το συνοδευτικό κείμενο που την ακολουθεί, της Τράπεζας της Αγγλίας πραγματοποιείται στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Στις 14.45 ώρα Ελλάδος ανακοινώνει την απόφασή της η ΕΚΤ, ενώ στις 15.30 ώρα Ελλάδος ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αναμένεται να απασχολήσει και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, θα επαναβεβαιώσει σήμερα τη σκληρή στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έναντι της Ελλάδας

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια της Βρετανίας διαμορφώνονται στο 0,5%, ενώ της ευρωζώνης στο 1%.

Πέραν των δύο συνεδριάσεων οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων πραγματοποιείται στις 15.30 ώρα Ελλάδας, με πρόβλεψη ότι έχουν υποχωρήσει στις 460.000 από 470.000 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 17.00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται η πορεία των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, με πρόβλεψη ότι έχουν ενισχυθεί κατά 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v