Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκροές $1,6 δισ. σε μετοχικά αμοιβαία αναδυόμενων

Οι ισχυρότερες εκροές των τελευταίων 24 εβδομάδων καταγράφηκαν στα μετοχικά αμοιβαία αναδυόμενων αγορών, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για τα πιστωτικά προβλήματα χωρών όπως η Ελλάδα.

Εκροές $1,6 δισ. σε μετοχικά αμοιβαία αναδυόμενων
Οι ισχυρότερες εκροές των τελευταίων 24 εβδομάδων καταγράφηκαν στα μετοχικά αμοιβαία αναδυόμενων αγορών, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για τα πιστωτικά προβλήματα χωρών όπως η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, στην εβδομαδιαία έκθεσή της η εταιρία EPFR Global, οι εκροές από μετοχικά αμοιβαία αναδυόμενων την τελευταία εβδομάδα έφθασαν κοντά στο επίπεδο των 1,6 δισ. δολαρίων. Βάσει των στοιχείων της εταιρίας οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων από μετοχικά αμοιβαία αναδυόμενων αγορών –τα περισσότερα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους- και 516 εκατ. δολάρια από μετοχικά αμοιβαία ασιατικών αγορών (με εξαίρεση την Ιαπωνία).

«Οι επενδυτές έχουν κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι επιχειρήσεις είναι πολύ προσεκτικές για τις προοπτικές τους εντός του 2010, τα προβλήματα της Ελλάδας αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ενώ οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο άρχισαν να ανακοινώνουν μέτρα για μείωση των ελλειμμάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της EPFR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v