FSA: Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος

Ο επικεφαλής της βρετανικής Επιτροπής Ελέγχου Financial Service Authority (FSA), κ. Hector Sants θα αποχωρήσει από τη θέση του έως το καλοκαίρι, λόγω ολοκληρώσης της θητείας του, σε μία κίνηση με αρκετές συνέπειες.

FSA: Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος
Ο επικεφαλής της βρετανικής Επιτροπής Ελέγχου Financial Service Authority (FSA), κ. Hector Sants θα αποχωρήσει από τη θέση του έως το καλοκαίρι, σε μία κίνηση με αρκετές συνέπειες.

Όπως τονίζουν οι «Financial Times» η αποχώρηση του κ. Sants –η οποία, πάντως, δεν είναι κάτι εντελώς αιφνίδιο καθώς έχει ολοκληρωθεί η τριετής θητεία του- θέτει εν αμφιβόλω την προσπάθεια μεταρρυθμίσεων στο χρηματοοικονομικό τομέα της Βρετανίας.

«Όταν τοποθετήθηκα από τη διοίκηση της FSA στην θέση του επικεφαλής, προγραμματίστηκε να παραμείνω σε αυτή για τρία χρόνια. Θα παραμείνω πιστός σε αυτό το χρονοδιάγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Sants. Προσέθεσε, δε, ότι «θεωρώ ότι η FSA με ορθό τρόπο αντιμετώπισε τα κενά της εποπτείας του χρηματοοικονομικού συστήματος και βοήθησε ώστε να υποχωρήσει η κρίση. Πήρε τα μαθήματα που έπρεπε και προωθεί και την δική της μεταρρύθμιση προκειμένου να καταστεί ένας περισσότερο ισχυρός και καλά στελεχωμένος οργανισμός».

Ο κ. Sants αποτελεί έναν από τους υπέρμαχους των μεταρρυθμίσεων στον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος τόσο εντός Βρετανίας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει εναντιωθεί στην πρόθεση του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας –όταν, φυσικά, έρθει στην εξουσία- να καταργήσει την FSA και να «περάσει» στην Τράπεζα της Αγγλίας τις αρμοδιότητές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v