Ανω των 2.000 Γερμανοί έχουν ελβετικές καταθέσεις

Πάνω από 2.000 κάτοικοι της Γερμανίας δήλωσαν εθελοντικά τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν σε ελβετικούς λογαριασμούς, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα αγοράσει παράνομα δεδομένα για τις καταθέσεις.

Ανω των 2.000 Γερμανοί έχουν ελβετικές καταθέσεις
Πάνω από 2.000 κάτοικοι της Γερμανίας δήλωσαν εθελοντικά τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν σε ελβετικούς λογαριασμούς, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα αγοράσει παράνομα δεδομένα για τους λογαριασμούς. Στόχος των εθελούσιων δηλώσεων είναι να γλιτώσουν τις ποινές από την έρευνα φοροδιαφυγής της κυβέρνησης, που αρχίζει σύντομα.

Από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, τα 15 έχουν καταθέσει στοιχεία, όπου έχουν γίνει πάνω από 2.025 εθελούσιες δηλώσεις τραπεζικών λογαριασμών. Σε 4 κρατίδια που δημοσιοποίησαν μεγέθη, οι καταθέσεις ξεπερνούν σε αξία τα 220 εκατ. ευρώ. Το κρατίδιο Βορείου Ρήνου-Βεστφαλίας, το πιο πολυπληθές κρατίδιο της Γερμανίας, δεν έχει ακόμη επιδώσει τα στοιχεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε στις αρχές Φεβρουαρίου από τους φορολογούμενους να δηλώσουν εθελοντικά τα χρήματα που έχουν σε λογαριασμούς στην Ελβετία και την επόμενη μέρα, ανακοίνωσε ότι οι φορολογικές αρχές θα αγοράσουν δεδομένα, τα οποία έχουν κλαπεί και αφορούν τους καταθέτες, προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα κλεμμένα δεδομένα αφορούσαν 1.500 λογαριασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v