Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Telekom επιβάλλει "θηλυκό" πλαφόν 30%

Η Deutsche Telekom (D.T.) εισήγαγε σύστημα ποσόστωσης βάσει του οποίου το 30% των μεσαίων και ανώτερων κλιμακίων της διοίκησης της εταιρίας θα πρέπει να καταλαμβάνεται από γυναίκες, έως το 2015.

Η Deutsche Telekom επιβάλλει θηλυκό πλαφόν 30%
Η Deutsche Telekom (D.T.) εισήγαγε σύστημα ποσόστωσης βάσει του οποίου το 30% των μεσαίων και ανώτερων κλιμακίων της διοίκησης της εταιρίας θα πρέπει να καταλαμβάνεται από γυναίκες, έως το 2015.

Η εταιρία, η μεγαλύτερη επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, είναι η πρώτη γερμανική επιχείρηση που επιβάλλει τέτοιο μέτρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της D.T., κ. Rene Obermann, δήλωσε: «Έχοντας μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στην κορυφή του ομίλου σημαίνει απλώς ότι θα μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα».

Σήμερα, μόνο το 13% των διοικητικών θέσεων της D.T. καλύπτεται από γυναίκες, ενώ το 60% των αποφοίτων επιχειρηματικών σχολών στη Γερμανία είναι γένους θηλυκού.

Μέχρι στιγμής τα συστήματα «θηλυκής» ποσόστωσης έχουν εφαρμοστεί μόνο από κυβερνήσεις. Στη Νορβηγία από το 2008 οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να έχουν γυναικεία εκπροσώπηση σε διευθυντικές θέσεις κατά 40%, ενώ ανάλογες ρυθμίσεις προωθούνται στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο