Διαμάχη αυτοκινητοβιομηχανιών με μεταλλευτικές

Οι χαλυβουργίες και αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης κατηγορούν τις μεταλλευτικές εταιρίες για αθέμιτες πρακτικές τιμολόγησης, μετά την παρουσίαση του νέου συστήματος για την αποτίμηση του σιδηρομεταλλεύματος.

Διαμάχη αυτοκινητοβιομηχανιών με μεταλλευτικές
Οι χαλυβουργίες και αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης κατηγορούν τις μεταλλευτικές εταιρίες για αθέμιτες πρακτικές τιμολόγησης, μετά την παρουσίαση του νέου συστήματος για την αποτίμηση του σιδηρομεταλλεύματος, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε διπλασιασμό του κόστους του.

Όπως μεταδίδουν οι "F.T.", το Eurofer, το οποίο αντιπροσωπεύει τις ευρωπαϊκές χαλυβουργίες, απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνοντας λόγο για πιθανή κατάχρηση στην τιμολόγηση, τονίζοντας πως υπάρχουν "ισχυρές ενδείξεις παράνομης εναρμόνισης στις αυξήσεις τιμών και στα μοντέλα τιμολόγησης και πιέσεις σε μεμονωμένους παραγωγούς χάλυβα προκειμένου να αποδεχτούν τις αλλαγές αυτές".

Παράλληλα, το Acea, το οποίο αντιπροσωπεύει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, ισχυρίστηκε ότι οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί μετάλλων, Vale, Rio Tinto και BHP Billiton, "διαθέτουν την τιμολογιακή ισχύ ενός ολιγοπωλίου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v