Ομοβροντία δηλώσεων Ευρωπαίων για την Ελλάδα

Ομοβροντία δηλώσεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα και σήμερα, με τον Γάλλο Πρόεδρο να δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα και τη Γερμανία να δηλώνει ότι η βοήθεια είναι στο χέρι της Αθήνας.

Ομοβροντία δηλώσεων Ευρωπαίων για την Ελλάδα
Ομοβροντία δηλώσεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα και σήμερα στην Ευρώπη, με τον Γάλλο Πρόεδρο να δηλώνει ότι επαφίεται στις ευρωπαϊκές αρχές να αποφασίσουν το καίριο ζήτημα της χρονικής στιγμής βοήθειας στην Ελλάδα και τη γερμανική πλευρά να τονίζει ότι το δίχτυ ασφαλείας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αλλά η Αθήνα δεν έχει ζητήσει ακόμη να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό. 

Ειδικότερα, εκπροσώπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν έχει λόγους να αμφισβητεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να επαναχρηματοδοτήσει το χρέος της και ότι η Αθήνα αντιστέκεται στις πιέσεις των αγορών να ζητήσει βοήθεια.

"Κανείς δεν θα πρέπει να αμφισβητεί ότι η ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα διασώσουν την Ελλάδα, εάν χρειαστεί", τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το δίχτυ ασφαλείας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως ύστατη λύση.

Νωρίτερα, ο κ. Ν. Σαρκοζί, δήλωσε, για άλλη μία φορά, ότι "είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα οποιαδήποτε στιγμή".

Πάντως, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που παραθέτει το πρακτορείο Reuters, δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία για τις λεπτομέρειες του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα σήμερα Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσιονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (EFC), γιατί πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Οι υφυπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούν συνάντηση στις Βρυξέλλες, σε προετοιμασία της συνεδρίασης του Ecofin στη Μαδρίτη την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Σ. Μπερλουσκόνι τόνισε ότι η Ιταλία και η Γαλλία οφείλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα "για χάρη του ευρώ".

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι δήλωσε ότι το Eurogroup θα βρει λύση για τα εναπομείναντα προβλήματα του σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα στα μέσα Απριλίου.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο διοικητής κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ επανέλαβε σε σημερινή συνέντευξή του στην "Il Sole 24 Ore" ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε σημείο που να χρειάζεται χρηματοοικονομική διάσωση και δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νοβότνι, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, σημείωσε ότι το δίχτυ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να λειτουργεί καθησυχαστικά για τους επενδυτές, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα το χρησιμοποιήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v