Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G.Soros: Στο χέρι της Γερμανίας, η ελληνική λύση

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, δήλωσε ότι η ελληνική δημοσιονομικη κρίση επιδέχεται λύση, αρκεί να συμφωνήσει η Γερμανία να διατεθεί έκτακτος δανεισμός με «ανεκτά» επιτόκια.

G.Soros: Στο χέρι της Γερμανίας, η ελληνική λύση
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, δήλωσε ότι η ελληνική δημοσιονομικη κρίση επιδέχεται λύση, αρκεί να συμφωνήσει η Γερμανία να διατεθεί έκτακτος δανεισμός με «συγκαταβατικά» επιτόκια.

Τα τρέχοντα επιτόκια στις αγορές χρήματος είναι «φουσκωμένα» εξαιτίας της σύγχισης για το πώς θα εξελιχθεί ένα πακέτο διάσωσης, δήλωσε ο κ. Soros σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Αν η Γερμανία ήταν πρόθυμη να βρει έναν τρόπο… να δανείσει με ανεκτά επιτόκια, τότε θα έπεφταν και τα επιτόκια στην αγορά,» δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής στο πρακτορείο, στο περιθώριο οικονομικής συνόδου.

«Ελπίζω η Γερμανία να συνειδητοποιήσει πως, όταν το να μιλάει για δανεισμό σε επιτόκια της αγοράς, είναι κακή θεραπεία… Σπρώχνει την Ελλάδα στην άβυσσο.»

Ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χώρες για τα hedge funds στην ελληνική αγορά ομόλογων για την ώρα, επειδή ο κίνδυνος είναι υπερβολικά μεγάλος, ιδιαίτερα όσον αφορά την «τοξική» όπως την αποκάλεσε, αγορά των CDSs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v