Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό "γρονθοκόπημα" σε Μέρκελ για Ελλάδα

Σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό φέρνει για την κ. Άν. Μέρκελ η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς οι εταίροι της στη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού θεωρούν πως υποχώρησε έναντι των αρχικών θέσεων.

Γερμανικό γρονθοκόπημα σε Μέρκελ για Ελλάδα
Σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό φέρνει για τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ η συμφωνία του Eurogroup για τη διαμόρφωση των όρων οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας, καθώς οι εταίροι της στη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού θεωρούν πως υποχώρησε έναντι των αρχικών θέσεων για το επιτόκιο της βοήθειας. 

"Η Γερμανία λύγισε στις πιέσεις των Ευρωπαίων. Δεν θα πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Αυτά τα δάνεια δεν είναι τίποτε άλλο από χορηγίες". Αυτό τόνισε ο κ. Frank Schaeffler, εκπρόσωπος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατικών, μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας.

"Τα δάνεια θα πλήξουν το ευρώ και θα βοηθήσουν την Ελλάδα μόνο προσωρινά. Στεκόμαστε σε πολύ λεπτό πάγο, νομικά και οικονομικά", πρόσθεσε ο κ. Schaeffler.

"Όλη αυτή η ρητορική ότι δεν θα διακινδυνεύσουν τα χρήματα των φορολογουμένων καθίσταται άκυρη επί της ουσίας", τονίζει ο κ. Carsten Brzeski, οικονομολόγος της ING Group στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αντιμετωπίσει έντονη πολεμική εντός των τειχών από την αρχή της διαπραγμάτευσης στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ πιέσεις έχει δεχτεί και από τη σημαντική υποχώρηση της δημοτικότητας της κυβέρνησης συνασπισμού, εν όψει των κρίσιμων εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας τον επόμενο μήνα.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v