Nokia: Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων στο Q1

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Nokia, με απώλειες 12%, λόγω ανακοίνωσης κερδών χαμηλότερων των εκτιμήσεων αλλά και υποβάθμισης των προβλέψεων από τον όμιλο.

Nokia: Κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων στο Q1
Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Nokia, με απώλειες 12%, λόγω της ανακοίνωσης κερδών χαμηλότερων των εκτιμήσεων αλλά και της υποβάθμισης των προβλέψεων από τον όμιλο.

Τα κέρδη της Nokia ενισχύθηκαν κατά 40% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2009, φθάνοντας στα 322 εκατ. ευρώ ή 14 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει ότι θα φθάσουν στα 16 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 9,52 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα αγγίξουν τα 9,69 δισ. ευρώ.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις μεταξύ 6,7 και 7,2 δισ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο, ενώ διευκρίνισε ότι θα υπάρξει σημαντικός περιορισμός των περιθωρίων κέρδους στη μονάδα κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας λόγω και της μείωσης των τιμών. Τα περιθώρια κέρδους για την εν λόγω μονάδα τοποθετούνται μεταξύ 11% και 13% από 12% - 14% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v