Το CME εισάγει futures ...τυριού

Το CME Group, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων στον κόσμο, αποφάσισε να εισάγει futures τυριού από τον επόμενο μήνα.

Το CME εισάγει futures ...τυριού
Οι μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων που στηρίζονται στο τσένταρ, την μοτσαρέλα το γκούντα ή την φέτα για την παρασκευή των προϊόντων τους, θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν καλύτερη διαχείριση του κόστους μελλοντικών προμηθειών τους, μετά την απόφαση του CME Group, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου προθεσμιακών συμβολαίων στον κόσμο, να εισάγει futures τυριού από τον επόμενο μήνα.

Το νέο συμβόλαιο καθρεφτίζει την προφανή «στροφή» σε τυροκομικά προϊόντα που υπάρχει στις ΗΠΑ, καθώς και την αυξανόμενη όρεξη για τυριά στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας και της Λ. Αμερικής.

Στις ΗΠΑ, το τυρί τσένταρ από το 1997 αποτιμάται ημερησίως σε 10λεπτες δημοπρασίες στην αίθουσα του χρηματιστηρίου του CME. Το τσένταρ είναι το στάνταρ της βιομηχανίας και τα υπόλοιπα τυριά αποτιμώνται με βάση αναφοράς την τιμή του τσένταρ.

Η εν λόγω αγορά είναι μια φυσική αγορά συμβολαίων σποτ, όπου διαπραγματεύονται οι μεγάλοι παραγωγοί, όπως οι Kraft, Sara Lee και McDonald’s. Αντιθέτως, τα προθεσμιακά συμβόλαια τυριού θα συναλλάσσονται ηλεκτρονικά και θα είναι προσβάσιμα 24 ώρες την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v