Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Πιθανές απώλειες 75 δισ. για ευρωτράπεζες

Αντιμέτωπες με απώλειες 50 έως 75 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να βρεθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στην περίπτωση που οι τράπεζες αναγκαστούν να δεχθούν “haircut” επί των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με της Deutsche Bank.

DB: Πιθανές απώλειες 75 δισ. για ευρωτράπεζες
Αντιμέτωπες με απώλειες 50 έως 75 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να βρεθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στην περίπτωση που η κρίση χρέους στην Ελλάδα συνεχίσει να κλιμακώνεται και οι τράπεζες αναγκαστούν να δεχθούν “haircut” επί των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Bank, μεταδίδει το Reuters.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει περιορισμένη πρωτογενή έκθεση στην Ελλάδα, ωστόσο «αντιμετωπίζει πιθανό κίνδυνο τριπλής επίπτωσης στην αγορά λόγω της μετάστασης», λόγω της έκθεσης σε άλλες «ευάλωτες» χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αναφέρει η Deutsche Bank.

Η τράπεζα δήλωσε πως διαθέτει «αμελητέα» έκθεση σε ελληνικά ομόλογα, όμως περιέγραψε πιθανούς κινδύνους σε ανάλυση των επιπτώσεων που θα είχε το σενάριο μετάστασης της κρίσης.

Αν τα spreads επί των CDS που συνδέονται με το ελληνικό χρέος διευρυνθούν σημαντικά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες επί θέσεων περιορισμένης ρευστότητας της Deutsche Bank.

Σημειώνεται ότι η έκθεση των γερμανικών στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 45 δισ. δολάρια ενώ μαζί με τις γαλλικές είναι οι μεγαλύτεροι δανειοδότες της Ελλάδας.

Η έκθεση της γαλλικής Societe Generale ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ, της BNP Paribas σε 5 δισ. ευρώ, της γερμανικής Munich Re στα 2 δισ. ευρώ, της Hypo Real Estate στα 7,8 δισ. ευρώ, της Allianz στα 900 εκατ. ευρώ, της Commerzbank στα 3,1 δισ. ευρώ και της Deutsche Postbank στα 7,6 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v