Διπλασιάστηκε η τιμή του μεταξιού στην Κίνα

Οι τιμές για τα μεταξωτά είδη προβλέπεται να αυξηθούν αισθητά, μετά την εκτίναξη του κόστους του μεταξιού στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών, εξαιτίας της ταχείας βιομηχανοποίησης της Κίνας.

Διπλασιάστηκε η τιμή του μεταξιού στην Κίνα
Οι τιμές για τα μεταξωτά είδη -γραβάτες, μαντίλια, ενδύματα κλπ- προβλέπεται να αυξηθούν αισθητά, μετά την εκτίναξη του κόστους του μεταξιού στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών, εξαιτίας της ταχείας βιομηχανοποίησης της Κίνας, που στερεί από τον κλάδο πολύτιμες καλλιέργειες.

Η τιμή για τα κουκούλια μεταξιού, που είναι η πρώτη ύλη για την ίνα η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή ακριβών υφασμάτων, έχει διπλασιαστεί από τις αρχές του 2009 και κινείται σήμερα στα 92.700 ρενμίνμπι (13.570 δολ.) ανά τόνο, στο κινεζικό χρηματιστήριο για κουκούλια και μετάξι. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μεταξιού στον κόσμο.

Οι Ευρωπαίοι έμποροι και μεσάζοντες δηλώνουν ότι η τιμή του ακατέργαστου μεταξιού ακολουθεί αναλόγως την τιμή των κουκουλιών.

Η αστικοποίηση στην καίρια περιοχή παραγωγής μεταξιού γύρω από την Σαγκάη, έχει περιορίσει την γη που είναι διαθέσιμη για μουριές, τα φύλλα των οποίων είναι η μοναδική τροφή του μεταξοσκώληκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v