Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Φραγμός στο "γυμνό" short selling

Τον περιορισμό του "γυμνού" (naked) short selling στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, αλλά και στα ομόλογα και τα CDS των ομολόγων χωρών της ευρωζώνης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Γερμανία: Φραγμός στο γυμνό short selling
Τον περιορισμό του "γυμνού" (naked) short selling στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, αλλά και στα ομόλογα και τα CDS των ομολόγων χωρών της ευρωζώνης, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, μετέδωσε το Reuters.

Μεταξύ αυτών που εμπίπτουν στην απαγόρευση περιλαμβάνονται οι Deutsche Bank, η Commerzbank, Deutsche Postbank, Allianz, Generali Deutschland, Aareal Bank, Deutsche Βoerse.

Η απαγόρευση ισχύει από την Τρίτη τα μεσάνυκτα έως στις 31 Μαρτίου 2011, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου είδηση που σύμφωνα πάντα με το Reutres, δεν επιβεβαιώνεται από τον αρμόδιο υπουργό οικονομικών της Γερμανίας κ. Schaeuble.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το δημοσίευμα του Reuters για απαγόρευση του (naked) Short Selling, υπήρξε μικρή αποκλιμάκωση στα CDS των χωρών μελών της Ευρωζώνης. Ενδεικτικά τα CDS της Ελλάδας υποχώρησαν κατά 58 μονάδες στις 607 μονάδες βάσης, της Πορτογαλίας κατά 9 μονάδες στις 271 μονάδες βάσης και της Γερμανίας κατά 5 μονάδες στις 44 μονάδες βάσης.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη Γερμανία από τις πιέσεις που ασκούνται στην Ευρωζώνη, είναι οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Merkel, η οποία τόνισε ότι «κατά κάποιον τρόπο είναι μια μάχη μεταξύ των πολιτικών και των αγορών. Μάχη που είμαι αποφασισμένη να κερδίσω. Οι κερδοσκόποι είναι οι αντίπαλοί μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v