Νέα ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, κ. Kim Jong-il, έχει ζητήσει από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, τονίζοντας ωστόσο πως δεν θα επιτεθεί στη Νότια Κορέα παρά μόνο αν δεχτεί επίθεση.

Νέα ένταση στην κορεατική χερσόνησο
Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, κ. Kim Jong-il, έχει ζητήσει από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, τονίζοντας ωστόσο πως δεν θα επιτεθεί στη Νότια Κορέα παρά μόνο αν δεχτεί επίθεση, μεταδίδει το Reuters.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonap μετέδωσε ότι ο κ. Kim Jong-il έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σε πολεμικό συναγερμό, γεγονός που προκάλεσε νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές της Σεούλ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, στην ιστοσελίδα της ομάδας των Βορειοκορεατών αποστατών αναφερόταν πως η εν λόγω δήλωση έγινε στις 20 Μαΐου, πριν από την ανακοίνωση από την πλευρά της Ν. Κορέας σειράς μέτρων για να "τιμωρηθεί" η γειτονική χώρα για τη βύθιση πολεμικού της πλοίου (κορβέτα) τον Μάρτιο, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ναυτικούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η Σεούλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απαγορεύσει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα και θα εμποδίσει τα εμπορικά της πλοία να χρησιμοποιούν τα ύδατα της Νοτίου Κορέας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v