Γερμανία: Μελετά short ban σε όλες τις μετοχές

Η Γερμανία θέλει να εισάγει απαγόρευση του naked short selling επί όλων των μετοχών του γερμανικού χρηματιστηρίου και επί των παραγώγων του ευρώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Γερμανία: Μελετά short ban σε όλες τις μετοχές
Η Γερμανία θέλει να εισάγει απαγόρευση του naked short selling (το «σορτάρισμα» επί αξιογράφων που δεν κατέχει ή έχει δανειστεί ο παίκτης) επί όλων των μετοχών του γερμανικού χρηματιστηρίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία, αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους ευρωπαίους εταίρους της, αποφάσισε απαγόρευση του «γυμνού» short selling σε κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης και σε 10 τραπεζικές μετοχές της Γερμανίας.

Τώρα, το υπουργείο μελετά, σύμφωνα με σχέδιο πρότασης που εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters, να επιβάλει ανάλογη απαγόρευση σε περισσότερες ή ενδεχομένως και όλες τις μετοχές που διαπραγματεύονται στην Φρανκφούρτη.

Μελετάται επίσης αντίστοιχη πρόταση που θα καλύπτει τα παράγωγα του ευρώ, εκτός από εκείνα που χρησιμοποιούνται για hedging, ως «αντασφάλιση» δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v