Μέτρα λιτότητας 24 δισ. ευρώ υιοθέτησε η Ιταλία

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση του Σύλβιο Μπερλουσκόνι ενέκρινε μέτρα λιτότητας ύψους 24 δισ. ευρώ, προκειμένου να πείσει τους επενδυτές ότι οι χώρες του ευρώ μπορούν να μειώσουν τα ελλείμματα.

Μέτρα λιτότητας 24 δισ. ευρώ υιοθέτησε η Ιταλία
Αργά το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση του Σύλβιο Μπερλουσκόνι ενέκρινε μέτρα λιτότητας ύψους 24 δισ. ευρώ με περικοπές δαπανών, σε μια προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές ότι οι χώρες του ευρώ μπορούν να μειώσουν τα ελλείμματα και να υπερασπιστούν το ενιαίο νόμισμα.

Το πακέτο μέτρων που ενέκρινε μετά από συνεδρίαση 90 λεπτών το υπουργικό συμβούλιο στη Ρώμη, προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 24 δισ. ευρώ το 2011 και 2012, ώστε να μειωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ το 2012 από 5,3% πέρσι.

Η αξία των ιταλικών μέτρων ανέρχεται στο 1,6% του ΑΕΠ. Δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες των μέτρων, το οποίο πάντως στηρίζεται ευρέως σε περικοπές των δαπανών.

Περιλαμβάνει τριετή πάγωμα μισθών του δημοσίου και πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Πριν την Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία και η Ελλάδα, έχουν επιβάλλει μέτρα συρρίκνωσης των ελλειμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v