Ο Τ. Γκάιτνερ στην Ευρώπη για διεθνή συνεργασία

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ προτρέπει τους Ευρωπαίους να συνεργαστούν σε διεθνές επίπεδο για την χρηματοπιστωτική μεταρρύθμιση, ξεκινώντας την περιοδεία του στην Γηραιά Ήπειρο.

Ο Τ. Γκάιτνερ στην Ευρώπη για διεθνή συνεργασία
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ προτρέπει τους Ευρωπαίους να συνεργαστούν σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά την προσέγγιση της χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης, μετά την δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι μπορεί να προχωρήσει και μόνη στην επιβολη τραπεζικού «δασμού κρίσης» στις τράπεζες.

Η υπογράμμιση του ζητήματος της συνεργασίας από τον κ. Γκάιτνερ «στοχεύει» κυρίως στην Γερμανία, η οποία κατέπληξε τους επενδυτές και προκάλεσε την αντίδραση των εταίρων της, προχωρώντας μονομερώς σε απαγόρευση κερδοσκοπικών συναλλαγών, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο την Πέμπτη. Προηγουμένως θα συναντηθεί με τον Βρετανό κ. Τζορτζ Όσμπορν και τον κεντρικό τραπεζίτη της Βρετανίας, κ. Μέρβιν Κινγκ στο Λονδίνο, ενώ θα δειπνήσει με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ στην Φρανκφούρτη.

Κατά την διάρκεια της πτήσης του από την Κίνα στην Ευρώπη, ο κ. Γκάιτνερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δίνει «έμφαση στην σημασία μιας προσεκτικά σχεδιασμένης διεθνούς προσέγγισης» στο επόμενο στάδιο της χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v