T.Geithner: Ευρεία συμφωνία για την εποπτεία

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι υπάρχει ευρύτερη συναίνεση, για το πώς θα προχωρήσει η αναδιοργάνωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής εποπτείας, κατά την επίσκεψή του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

T.Geithner: Ευρεία συμφωνία για την εποπτεία
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner, ολοκληρώνοντας μια σειρά συναντήσεις με υψηλόβαθμους Βρετανούς και Γερμανούς αξιωματούχους, δήλωσε ότι υπάρχει ευρύτερη συναίνεση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, για το πώς θα προχωρήσει η αναδιοργάνωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής εποπτείας.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Wolfgang Schaeuble στο Βερολίνο, ο κ. Geithner δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συμφωνούν στην ανάγκη «πιο συντηρητικών περιορισμών» στα κεφάλαια και την μόχλευση των τραπεζών και ότι οι αξιωματούχοι βρίσκονται «σε πολύ καλή θέση για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά το διεθνές ρυθμιστικό πλαίσιο.»

Ο Αμερικανός υπουργός, που συναντήθηκε επίσης στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπουργό κ. George Osborne και είχε συνομιλίες στην Φρανκφούρτη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Jean-Claude Trichet και της γερμανικής Bundesbank, κ. Axel Weber, δήλωσε επίσης ότι υπάρχει συμφωνία όσον αφορά την ανάγκη μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων σε βιώσιμα επίπεδα, αλλά ότι οι μεμονωμένες χώρες πρέπει να ταιριάξουν τα μέτρα αναλόγως με τις ανάγκες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v