Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Υποβάθμισε την Ισπανία σε ΑΑ+

Η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ. Κάθετη πτώση για το ευρώ κάτω από τα 1,23 στο δολάριο.  

Fitch: Υποβάθμισε την Ισπανία σε ΑΑ+
Η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας σε ΑΑ+ από ΑΑΑ.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε ξένο συνάλλαγμα και εθνικό νόμισμα κατά δύο βαθμίδες.

Διατήρησε πάντως «σταθερά» τα outlook και στις δύο περιπτώσεις, υποδηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας, ως έχουν τα πράγματα.

Το ευρώ και η Wall Street (τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν κλείσει), αντιδρούν με κάθετη πτώση στην ανακοίνωση.

Ο οίκος εξηγεί ότι η διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης της Ισπανίας θα είναι πιο δύσκολη και παρατεταμένη σε σχέση με άλλες οικονομίες με βαθμολογία ΑΑΑ, εξαιτίας της ανελαστικότητας της ισπανικής αγοράς εργασίας και της αναδιοργάνωσης που επιβάλλεται στις περιφερειακές και τοπικές αποταμιευτικές τράπεζες.

Κάθετη πτώση για το ευρώ

Η υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ανέτρεψε τις προσπάθειες σταθεροποίησης που παρουσίαζε η αγορά συναλλάγματος το πρωι της Παρασκευής και ώθησε το ευρώ αισθητά χαμηλότερα κατά 1% στο 1,2284 δολάρια.

Προηγούμενα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα εμφάνιζε διαθέσεις σταθεροποίησης διαμορφούμενο υψηλότερα από το επίπεδο του 1,23 δολαρίου, αν και οι επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν συγκρατημένη στάση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το βασικό επίπεδο τεχνικής στήριξης για το νόμισμα βρίσκεται στο 1,2135 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v