Citi:Κλείνει 300 υποκαταστήματα της CitiFinancial

Τη διακοπή λειτουργίας περισσότερων από 300 υποκαταστημάτων της CitiFinancial, μονάδας consumer banking στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Citigroup. Μείωση 500 θέσεων εργασίας.

Citi:Κλείνει 300 υποκαταστήματα της CitiFinancial
Τη διακοπή λειτουργίας περισσότερων από 300 υποκαταστημάτων της CitiFinancial ανακοίνωσε η Citigroup. Πρόκειται για τη θυγατρική του ομίλου, η οποία ειδικεύεται στην παροχή καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων σε δανειολήπτες με χαμηλό εισόδημα, η οποία δέχτηκε σκληρό χτύπημα από την πιστωτική κρίση.

Η Citigroup -όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times"- πέραν του λουκέτου θα σταματήσει την παροχή νέων καταναλωτικών δανείων σε επιπλέον 184 υποκαταστήματα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Αυτές οι δύο κινήσεις μεταφράζονται σε μείωση 500 θέσεων εργασίας, από το συνολικό προσωπικό των 9.600 ατόμων που εργάζονται στη συγκεκριμένη μονάδα, η οποία λειτουργεί μόνο στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο, δε, της αναδιάρθρωσης, η CitiFinancial θα διασπαστεί σε δύο εταιρίες: η μία θα παρέχει όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες και η άλλη θα διαχειρίζεται τα δάνεια που έχουν ήδη εκταμιευτεί και βρίσκονται σε διαδικασία αποπληρωμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v