Υποβάθμιση της BP από Fitch και Moody΄s

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της BP σε "ΑΑ" από "ΑΑ+" προχώρησε η Fitch, θέτοντας παράλληλα την αξιολόγηση της πετρελαϊκής εταιρίας σε "rating watch negative", λόγω των προβλημάτων στον Κόλπο του Μεξικού.

Υποβάθμιση της BP από Fitch και Moody΄s
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της BP προχώρησαν Moody's και Fitch ενώ και οι δυο οίκοι την θέτουν σε "rating watch negative", λόγω των προβλημάτων στον Κόλπο του Μεξικού.

Η Fitch υποβάθμισε την σύσταση για την εταιρία σε "ΑΑ" από "ΑΑ+" ενώ η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση κατά μια βαθμίδα, σε Αa2 από Aa1.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Fitch, το γεγονός ότι η BP έχει επανειλημμένα αποτύχει στην προσπάθειά της να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου από την εξέδρα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, γεγονός που δημιουργεί υψηλούς κινδύνους τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο οικονομικό της προφίλ.

Ένας ακόμη παράγοντας που "βάρυνε" στην υποβάθμιση είναι η άσκηση ποινικής και αστικής δίωξης ενάντια στην εταιρία από τον Αμερικανό εισαγγελέα κ. Eric Holder.

Αντίστοιχου περιεχομένου και η έκθεση της Moody's, που σημειώνει ότι τα προβλήματα στον Κόλπο του Μεξικού αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικά κόστη περιορισμού της κηλίδας και καθαρισμού, καθώς και σε νομοθετικά κόστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v