Τη δική της τράπεζα ετοιμάζει η Siemens

Με δηλώσεις που αντανακλούν τη διευρυνόμενη δυσπιστία στον τραπεζικό κλάδο, η Siemens ανακοίνωσε τη δημιουργία της δικής της τράπεζας. Στόχος να τοποθετηθεί η ρευστότητα των 9 δισ. ευρώ που διαθέτει στην κεντρική τράπεζα.

Τη δική της τράπεζα ετοιμάζει η Siemens
Με δηλώσεις που αντανακλούν τη διευρυνόμενη δυσπιστία στον τραπεζικό κλάδο, η Siemens ανακοίνωσε τη δημιουργία της δικής της τράπεζας. Η κίνηση του γερμανικού βιομηχανικού ομίλου είναι σαφής ένδειξη της τάσης που επικρατεί για μείωση της εξάρτησης από την τραπεζική χρηματοδότηση μετά την πιστωτική κρίση.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Siemens που δημοσιεύονται στους "Financial Times", ο γερμανικός όμιλος θα χρησιμοποιήσει την τραπεζική άδεια πρωταρχικά για να επεκτείνει τις πωλήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου αλλά και για να έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει μέρος από τη ρευστότητα των 9 δισ. δολ. που διαθέτει στην Bundesbank και να διευρύνει τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχει.

"Με τη βοήθεια ενός επίσημου πιστωτικού οργανισμού, η Siemens σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των χρηματοοικονομικών της προϊόντων και ειδικότερα όσον αφορά στις πωλήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου να προσθέσει ευελιξία στη χρηματοδότηση του ομίλου και να βελτιώσει τη διαχείριση του κινδύνου", αναφέρει η Siemens και συμπληρώνει: "Η πρόσβαση που θα αποκτήσουμε στην κεντρική τράπεζα μας παρέχει έναν ασφαλή παράδεισο για τη ρευστότητά μας".

Επισημαίνεται ότι και άλλες γερμανικές βιομηχανίες διαθέτουν τράπεζες, όπως η BWM και η Volkswagen που κατέφυγαν σε αυτήν τη στρατηγική για την παροχή λύσεων χρηματοδότησης της αγοράς αυτοκινήτων. Η κίνηση της Siemens και η δήλωση που τη συνοδεύει αντανακλούν τη δυσπιστία του ευρωπαϊκού βιομηχανικού κόσμου προς το τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v