Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικά κέρδη για την Κίνα βλέπουν οι αναλυτές

Αγοραστική ευκαιρία αποτελεί η Κίνα με Ρ/Ε στο 18 μετά την φετεινή υποχώρηση κατά 26%. Η Morgan Stanley βλέπει άνοδο του Shanghai Composite κατά 65% στις 4.000 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Σημαντικά κέρδη για την Κίνα βλέπουν οι αναλυτές
Αγοραστική ευκαιρία αποτελεί το χρηματιστήριο της Κίνας μετά την πρόσφατη πτωτική πορεία, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να προβλέπουν σημαντικά κέρδη στο 12μηνο. Η Morgan Stanley μάλιστα, βλέπει άνοδο του Shanghai Composite κατά 65% στις 4.000 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Ο Shanghai Composite έχει υποχωρήσει φέτος κατά 26%. Είναι η δεύτερη χειρότερη απόδοση (μετά τον ελληνικό γενικό δείκτη) από τους δείκτες που περιλαμβάνει ο MSCI Αναδυόμενων Αγορών. Το αποτέλεσμα είναι υποχώρηση του P/E του κινεζικού δείκτη στο 18, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών σε διάστημα δέκα ετών.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες μετοχών σε γουάν έχουν γίνει καθαροί αγοραστές για πρώτη φορά μετά το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Bloomberg και το Macquarie Group.

Έτσι, επενδυτικοί οίοι όπως η Morgan Stanley, η BNP Paribas και η Nomura Holdings προβλέπουν ότι οι κινεζικές μετοχές θα ενισχυθούν σημαντικά μετά την απόφαση του Πεκίνου στις 19 Ιουνίου να επιτρέψει ευρύτερη διακύμανση του γουάν έναντι του δολαρίου χαλαρώνοντας την διετή πολιτική σχεδόν σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας.

«Είμαστε πολύ θετικοί» δηλώνει στο Bloomberg ο Jerry Lou, αναλυτής της Morgan Stanley στο Χονγκ Κονγκ ο οποίος προβλέπει ενίσχυση του Shanghai Composite ακόμη και κατά 65% στις 4.000 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία, σε δημοσκόπηση του Bloomberg σε οικονομικούς αναλυτές, η μέση πρόβλεψη κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 2010 στο 10,2% και 9,2% το 2011. Ενδεχομένως όμως η κινεζική αναπτυξιακή πορεία να αντιμετωπίσει κάποια εμπόδια το δεύτερο εξάμηνο του 2010 αναφέρει η Citigroup σε έκθεσή της. Εκτίμηση που ενισχύεται μετά και την αιφνιδιαστική και μεγάλη πτωτική αναθεώρηση του βασικού δείκτη για την Κίνα από το Conference Board.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v