Υπό μελέτη LBO της ισπανικής Abertis στα 25 δισ.€

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι του ομίλου υποδομών Abertis, μελετούν πιθανή μοχλευμένη εξαγορά από κοινού με την CVC, το ευρωπαϊκό private equity, που θα αποτιμήσει τον όμιλο υποδομών στα 25 δισ. ευρώ και άνω.

Υπό μελέτη LBO της ισπανικής Abertis στα 25 δισ.€
Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι του ομίλου υποδομών Abertis, μελετούν πιθανή μοχλευμένη εξαγορά (leveraged buy-out) από κοινού με την CVC, το ευρωπαϊκό private equity, που θα αποτιμήσει τον όμιλο υποδομών με έδρα στην Βαρκελώνη στα 25 δισ. ευρώ και άνω.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Abertis ανεστάλη κατόπιν εκτίναξης 12% και πλέον στο χρηματιστήριο, μετά την είδηση της σχεδιαζόμενης εξαγοράς.

Η La Caixa, η μεγαλύτερη αποταμιευτική τράπεζα της Ισπανίας και ο κατασκευαστικός όμιλος ACS – που μαζί διαθέτουν το σχεδόν 55% του ομίλου – σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα όχημα buy-out με την CVC, το οποίο θα καταθέσει προσφορά στους μετόχους μειοψηφίας. Θα ακολουθήσει αναδιοργάνωση του κεφαλαίου της Abertis και θα πωληθούν δευτερεύοντα ενεργητικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζιτών στους Financial Times, η υπό μελέτη προσφορά στους μειοψηφούντες μετόχους αποτιμά τον στόχο στα περίπου 12 δισ. ευρώ ή πάνω από 25 δισ. περιλαμβανομένων των χρεών. Η κεφαλαιοποίηση της Abertis διαμορφώθηκε σήμερα στα 8,6 δισ.ευρώ .

Η επιχείρηση LBO θα χρηματοδοτηθεί με κοινοπρακτικό δάνειο 8 δισ. που οργανώνει η ιταλική τράπεζα Mediobanca.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v