Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Haircut" 16-17% για ελληνικά ομόλογα στα test

Τα stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες θα περιλαμβάνουν σενάριο «κουρέματος» 16%-17% στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές του Reuters.

Haircut 16-17% για ελληνικά ομόλογα στα test
Τα stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες θα περιλαμβάνουν σενάριο «κουρέματος» 16%-17% στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, όπως αποκάλυψαν δύο τραπεζικές πηγές στο Reuters.

Το αντίστοιχο "haircut" στα γαλλικά ομολόγα θα είναι στο 0,7% σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ στα γερμανικά ομόλογα δεν θα υπάρξει "μείωση".

Πάντως, οι ρυθμιστικές Αρχές της Ευρώπης διαφωνούν σχετικά με το πόσες λεπτομέρειες για τα stress test θα πρέπει να κοινοποιηθούν, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές του ιδίου πρακτορείου.

Η επιτροπή εποπτών ευρωπαϊκών τραπεζών CEBS προγραμμάτιζε να κοινοποιήσει την μεθοδολογία με την οποία διενεργούνται τα «τεστ αντοχής» των περίπου 100 τραπεζών.

Αλλά αυτό το σχέδιο φαίνεται ότι αναβλήθηκε εξαιτίας νέων διαφωνιών, ειδικά από μέρους της Γερμανίας και της Γαλλίας, που δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες των κριτηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v