Με κέρδη μόλις 0,8% η επίσημη πρώτη της Agribank

Περιορισμένη χαρακτηρίζεται η ζήτηση για τις μετοχές της Agricultural Bank of China κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στο χρηματιστήριο της Σαγκάης. Έκλεισαν με κέρδη μόλις 0,8%.

Με κέρδη μόλις 0,8% η επίσημη πρώτη της Agribank
Απογοητευτική χαρακτηρίζεται η ζήτηση για μετοχές της Agricultural Bank of China κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στο χρηματιστήριο της Σαγκάης. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, οι μετοχές της Agribank κατέγραψαν ενίσχυση 2,2%, αλλά στην συνέχεια τα κέρδη περιορίστηκαν στο +0,8%.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο μεταξύ 3%-12% των μετοχών της εταιρείας στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Θα πρέπει ωστόσο, να σημειωθεί ότι η επίσημη πρώτη για την Agribank πραγματοποιήθηκε σε μία δυσμενή συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές, καθώς η επίσημη ανακοίνωση για τους κινεζικούς ρυθμούς ανάπτυξης που ήταν κατώτεροι των προσδοκιών, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Ο αντιπρόεδρος της South China Brokerages, Howard Gorges, ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος ότι το ενδιαφέρον για τις μετοχές ίσως είναι λίγο καλύτερο στο ντεμπούτο τους στην αγορά του Χονγκ Κονγκ αύριο.

«Το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος στη Σαγκάη προέρχεται από κρατικές εταιρείες, οπότε θα εμφανιζόταν ότι η πραγματική ζήτηση των επενδυτών δεν υπήρξε τόσο ισχυρή στη Σαγκάη», σχολίασε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι πιθανότατα και θα είναι καλύτερη η πορεία των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, αλλά σίγουρα θα επηρεαστεί από το κλείσιμο στη Σαγκάη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v