Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Υποβάθμιση της Ιρλανδίας

Στην υποβάθμιση της Ιρλανδίας προχώρησε η Moody’s σε "ΑΑ2", κάνοντας λόγο για αποδυνάμωση των προοπτικών ανάπτυξης και αναφερόμενη στα προβλήματα του ιρλανδικού τραπεζικού κλάδου. Η ανακοίνωση προκάλεσε απώλειες για το ευρώ.

Moody΄s: Υποβάθμιση της Ιρλανδίας

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας προχώρησε η Moody’s σε "ΑΑ2" με σταθερό outlook, κάνοντας λόγο για σημαντική απώλεια της χρηματοοικονομικής ισχύος της χώρας.

Η Moody’s αναφέρει την αποδυνάμωση των προοπτικών ανάπτυξης της Ιρλανδίας ως τη βασική αιτία της υποβάθμισης και προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα είναι κατώτερη από την ιστορική τάση, μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. "Η σημερινή υποβάθμιση κυρίως οφείλεται στη σταδιακή αλλά σημαντική απώλεια της οικονομικής ισχύος από την κυβέρνηση της Ιρλανδίας", αναφέρει η ανακοίνωση της Moody’s.

Η Moody’s αναφέρεται στον τραπεζικό και στον κατασκευαστικό κλάδο -τις δύο κινητήριες δυνάμεις της ιρλανδικής οικονομίας πριν από την κρίση-, εκτιμώντας πως δεν θα συνεισφέρουν πλέον σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Αναφέρεται συγκεκριμένα στην Anglo Irish Bank η οποία "ενδέχεται να χρειαστεί στήριξη".

Άμεσο αντίκτυπο στην πορεία του ευρώ είχε η ιρλανδική υποβάθμιση από τη Moody’s. Το ενιαίο νόμισμα, που είχε ενισχυθεί στο 1,30 δολ., αμέσως μετά την ανακοίνωση βρέθηκε στο 1,2887 δολ. καταγράφοντας υποχώρηση 0,3%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v