Μείωση κερδών 83% στην Goldman Sachs

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε μείωση κερδών β΄τριμήνου 82%, υπό την πίεση του διακανονισμού με την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις κατηγορίες απάτης και τον βρετανικό φόρο στα μπόνους των στελεχών.

Μείωση κερδών 83% στην Goldman Sachs
Η Goldman Sachs ανακοίνωσε μείωση κερδών β΄τριμήνου 82%, υπό την πίεση του διακανονισμού με την αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις κατηγορίες απάτης και τον βρετανικό φόρο στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.

Η Goldman, που απομάκρυνε ένα μεγάλο «βάρος» από πάνω της την περασμένη εβδομάδα πληρώνοντας 550 εκατ. δολ. για διακανονισμό με την SEC, δήλωσε ότι τα κέρδη που αφορούν τους κοινούς μετόχους μειώθηκαν στα 453 εκατ. δολ. ή 78 σεντς ανά μετοχή.

Στο αντίστοιχο περσινό διάστημα η τράπεζα είχε ανακοινώσει μεγέθη 2,7 δισ. δολ. ή 4,93 δολ. ανά μετοχή. Η υποτονικότητα στους βραχίονες συναλλαγών και επενδυτικών επιχειρήσεων συνέβαλε στην πτώση.

Λιγη ώρα νωρίτερα, η Bank of New York Mellon, η μεγαλυτερη τράπεζα εκκαθαρίσεων στον κόσμο, αναοίνωσε ότι τα κέρδη β΄τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν, χάρη στις υψηλότερες προμήθειες για την επόπτευση και διαχείριση των επενδυτικών ενεργητικών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 658 εκατ. δολ. ή 54 σεντς ανά μετοχή έναντι 176 εκατ. δολ. ή 15 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 55 σεντς κατά μέσο όρο.

Τα αντίστοιχα περσινά μεγέθη είχαν πληγεί από τις απομειώσεις σε χρεόγραφα που στηρίζονται σε στεγαστικά δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v