Volvo: Επιστροφή στην κερδοφορία

Επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε η Volvo για το δεύτερο τρίμηνο οπότε κατέγραψε κέρδη 430 εκατ. δολ. Παράλληλα, ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 27%.

Volvo: Επιστροφή στην κερδοφορία
Καθαρά κέρδη ύψους 3,15 δισ. σουηδικών κορονών (430 εκατ. δολάρια) ή 1,55 κορόνες ανά μετοχή ανακοίνωσε η Volvo για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 είχε καταγράψει ζημίες έναντι 5,57 δισ. κορονών ή 2,75 κορόνες ανά μετοχή. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 27% στα 68,7 δισ. κορόνες.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 2,32 δισ. κορονών και για πωλήσεις 65,5 δισ. κορονών.

Η Volvo επέστρεψε στην κερδοφορία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου έπειτα από πέντε συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε 16,1 δισ. κορόνες.

Η σουηδική εταιρία επωφελείται από την ανάκαμψη στις αγορές βαρέων φορτηγών στην Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική. Η διοίκησή της διατήρησε σήμερα την πρόβλεψή της ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 10% και η αγορά της βόρειας Αμερικής με ρυθμό έως 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v