Σε Ifo Γερμανίας και ΑΕΠ Βρετανίας η προσοχή

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, οι βρετανικοί ρυθμοί ανάπτυξης και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι τα βασικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών.

Σε Ifo Γερμανίας και ΑΕΠ Βρετανίας η προσοχή
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, οι βρετανικοί ρυθμοί ανάπτυξης και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι τα βασικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα όσον αφορά στα μακροοικονομικά μεγέθη.

Στις 11:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, ο οποίος εκτιμάται ότι υποχώρησε τον Ιούλιο στο 101,5 από 101,8 τον προηγούμενο μήνα.

Στις 11:30 ανακοινώνονται τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ. Η εκτίμηση είναι πως στο β΄ τρίμηνο οι βρετανικοί ρυθμοί ανάπτυξης άγγιξαν το 0,6% (από 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο) και σε ετήσια βάση το +1,1%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχε καταγραφεί συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας με ρυθμούς ανάπτυξης στο -0,2%.

Αναφορικά με την αμερικανική οικονομία, στις 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία του πληθωρισμού, ο οποίος εκτιμάται ότι τον Ιούλιο έμεινε αμετάβλητος (σε ετήσια βάση) στο 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v