Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημη ανακοίνωση για αλλαγή ηγεσίας στην ΒΡ

Επισήμως ανακοινώθηκε η αλλαγή ηγεσίας στην ΒΡ με τον κ. Robert Dudley να αναλαμβάνει το τιμόνι. Η BP ανακοίνωσε ζημίες 17,2 δισ. δολ. για το β΄ τρίμηνο και πώληση περιουσιακών στοιχείων 30 δισ. δολ. 

Επίσημη ανακοίνωση για αλλαγή ηγεσίας στην ΒΡ
Και επισήμως ανακοινώθηκε η αλλαγή ηγεσίας στην ΒΡ με την αποχώρηση του κ. Tony Hayward.
Το τιμόνι αναλαμβάνει ο κ. Robert Dudley, από την 1η Οκτωβρίου. Ο κ. Dudley πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής της επιχείρησης εκκαθάρισης στον Κόλπο του Μεξικού.
 
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, το διαζύγιο με τον κ. Tony Hayward ήταν συναινετικό, καθώς η απόφαση λήφθηκε "σε κοινή συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας", ενώ θα διοριστεί μη εκτελεστικός διευθυντής στη ρωσική κοινοπραξία ΤΝΚ-ΒΡ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Hayward δέχθηκε δριμύτατη κριτική για τον τρόπο χειρισμού της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, που οδήγησε στην ιστορική περιβαλλοντική καταστροφή.

Η πετρελαϊκή ανακοίνωσε σήμερα και αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, με ζημίες 17,2 δισ. δολ., καθώς το πλήγμα από την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού ανέρχεται στα 32,2 δισ. δολ. Επισημαίνεται ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 η ΒΡ είχε καταγράψει κέρδη 4,39 δισ. δολ.

Η ΒΡ ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά στην πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 30 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v