Συμφωνία ΔΝΤ-Ουκρανίας 15,15 δισ. δολ.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για να χορηγηθεί στην Ουκρανία νέο πακέτο στήριξης, ύψους 15,15 δισ. δολαρίων, ώστε να στηριχθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Συμφωνία ΔΝΤ-Ουκρανίας 15,15 δισ. δολ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για να χορηγηθεί στην Ουκρανία νέο πακέτο στήριξης, ύψους 15,15 δισ. δολαρίων, για διάστημα 29 μηνών. Η βοήθεια αυτή θα εκταμιευτεί τμηματικά και η πρώτη δόση του 1,89 δισ. δολ. αναμένεται να εκταμιευτεί εντός των επόμενων ημερών.

Η πιστωτική διευκόλυνση προς την Ουκρανία, που επί της αρχής είχε εγκριθεί στις αρχές του μήνα και επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, παρέχεται για "να υποστηριχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικής προσαρμογής", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΔΝΤ.

"Η Ουκρανία βγαίνει από μία δύσκολη περίοδο κατά την οποία η οικονομία της δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από εξωτερικούς παράγοντες", αναφέρει το ΔΝΤ και συμπληρώνει: "Οι Αρχές της χώρας δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τις ανισορροπίες και να βάλουν το κράτος στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, κυρίως μέσω δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων αλλά και μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό και στον χρηματοοικονομικό κλάδο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v