Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη Exxon - Shell

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε δυναμική αύξηση κερδών 85% καθώς βελτιώθηκαν τόσο οι τιμές του πετρελαίου, όσο και τα περιθώρια κέρδους διύλισης του μαύρου χρυσού. Τις εκτιμήσεις ξεπέρασε και η βρετανική Shell.

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη Exxon - Shell
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε δυναμική αύξηση κερδών 85%, καλύτερη της αναμενόμενης, για το β΄τρίμηνο, καθώς βελτιώθηκαν τόσο οι τιμές του πετρελαίου, όσο και τα περιθώρια κέρδους διύλισης του μαύρου χρυσού.

Τα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 7,56 δισ. δολ. ή 1,60 δολ. ανά μετοχή, σε σύγκριση με 4,09 δισ. δολ. ή 85 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές περίμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,46 δολ. ανά μετοχή. Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε 8%, χάρη κυρίως στην συνεισφορά των έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ, όπως δήλωσε η Exxon.

Λίγο νωρίτερα, η βρετανική Shell ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄τριμήνου διπλασιάστηκαν χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τα μεγαλύτερα των αναμενόμενων κέρδη από την αναδιοργάνωση. Η εταιρία, κατά το «παράδειγμα» της ομοεθνούς ΒΡ, αποκάλυψε επίσης πρόγραμμα αποεπένδυσης ενεργητικών.

Όπως και η αμερικανική ανταγωνιστή της Exxon, η Royal Dutch Shell ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v