Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο 8,9 εκατ. δολ. στην RBS

Πρόστιμο 5,6 εκατομμυρίων στερλινών (8,9 εκατ. δολαρίων) επέβαλαν οι βρετανικές αρχές στη Royal Bank of Scotland για παραβίαση της νομοθεσίας ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόστιμο 8,9 εκατ. δολ. στην RBS
Πρόστιμο 5,6 εκατομμυρίων στερλινών (8,9 εκατ. δολαρίων) επέβαλαν οι βρετανικές αρχές στη Royal Bank of Scotland για παραβίαση της νομοθεσίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, βάσει της βρετανικής νομοθεσίας ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι τράπεζες της χώρας απαγορεύεται να παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στα άτομα που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους, ωστόσο, από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2008 η Royal Bank Scotland δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο των πελατών της και των συναλλαγών της με άτομα που περιλαμβάνονταν στη μαύρη λίστα του υπουργείου.

"Δημιουργήθηκε ένας μη αποδεκτός κίνδυνος, ότι ο όμιλος RBS ενδεχομένως να διευκόλυνε ύποπτες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο