ΗΠΑ: Θετικά σινιάλα από την οικονομία

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα βελτιώθηκε κατά 42.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτης απασχόλησης που καταρτίζει το ινστιτούτο ADP.

ΗΠΑ: Θετικά σινιάλα από την οικονομία
Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα βελτιώθηκε κατά 42.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτης απασχόλησης που καταρτίζει το ινστιτούτο ADP. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 35 χιλιάδες, μετά την αύξηση κατά 13 χιλιάδες στον προηγούμενο μήνα.

Αν και τα μεγέθη προέρχονται από ιδιωτικό ινστιτούτο και καλύπτουν τμήμα μόνο της αγοράς εργασίας, θεωρούνται ενδεικτικά για την κατάσταση στην αμερικανική απασχόληση.
 
Το ενδιαφέρον στρέφεται στις επίσημες ενδείξεις που θα ανακοινωθούν αύριο με τις ανακοινώσεις για τα εβδομαδιαία μεγέθη νέων ανέργων και κορυφώνεται την Παρασκευή με τα μεγέθη για την ανεργία Ιουλίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 9,6% από 9,5%.

Εν τω μεταξύ, συμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το επίσης ιδιωτικό ινστιτούτο Challenger, Gray & Christmas, οι απολύσεις που ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί εργοδότες στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Ιούλιο 57% στις 41.676 από 97.373 τον Ιούλιο 2009.

Ωστόσο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώθηκε η τρίτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος, με +6% στις προγραμματιζόμενες απολύσεις του Ιουλίου.

Λίγο μετά τα στοιχεία για την απασχόληση, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ISM υπηρεσιών τον Ιούλιο βελτιώθηκε ανέλπιστα στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στο 54,3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v