Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Joseph Stiglitz: Αναιμική η ανάκαμψη των ΗΠΑ

Αναιμική χαρακτηρίζει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, τονίζοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να προχωρήσει σε νέο γύρο "καλύτερα σχεδιασμένων" αναπτυξιακών μέτρων.

Joseph Stiglitz: Αναιμική η ανάκαμψη των ΗΠΑ
Αναιμική χαρακτηρίζει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Joseph Stiglitz, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον πρέπει να προχωρήσει σε έναν ακόμη γύρο "καλύτερα σχεδιασμένων" αναπτυξιακών μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Stiglitz υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Obama πήρε "ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο δεν φαίνεται να αποδίδει". "Η ανάκαμψη είναι τόσο αδύναμη που δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας" δηλώνει. 

Ο κ. Stiglitz παροτρύνει στο γεγονός πως "είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι χρειάζεται δεύτερος γύρος αναπτυξιακών κινήτρων" και συμπληρώνει: "Θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός. Να επικεντρωθούν στην απόδοση των επενδύσεων, στην εκπαίδευση, στις υποδομές και στην τεχνολογία".

ανάκαμψη είναι αναιμική και πιθανότατα θα παραμείνει αναιμική. Δυστυχώς με τις αποταμιεύσεις να ενισχύονται, η συνολική ζήτηση παραμείνει αδύναμη και ο μόνος τρόπος να συμπληρωθεί το κενό είναι μέσω του κράτους", επισημαίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, κ. Mohamed El-Erian, εκτίμησε πως η πιθανότητα αποπληθωρισμού και διπλής ύφεσης για την οικονομία των ΗΠΑ αγγίζει το 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v