Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχυπρόθεσμους τίτλους επιλέγει ο Buffett

Η Berkshire Hathaway αυξάνει τις θέσεις της σε βραχυπρόθεσμους τίτλους, στο 21% του χαρτοφυλακίου της, προβλέποντας αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων. Αντιθέτως, ο Bill Gross της Pimco συνιστά μακροπρόθεσμους τίτλους.

Βραχυπρόθεσμους τίτλους επιλέγει ο Buffett
Σε τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας τοποθετείται o κ. Warren Buffett, ο οποίος στο παρελθόν έχει προειδοποιήσει ότι η ενίσχυση των δημοσίων δαπανών στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις με ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα απ' ό,τι προεξοφλεί η αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η Berkshire Hathaway, στις 6 Αυγούστου, το 21% του χαρτοφυλακίου της σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα αμερικανικά ή άλλων οικονομιών έχει λήξη έτους ή ακόμη μικρότερη διάρκεια.

Στα στοιχεία που είχε καταθέσει στις 31 Μαρτίου, το αντίστοιχο ποσοστό χαρτοφυλακίου σε βραχυπρόθεσμους τίτλους περιοριζόταν στο 18%.

"Ενδεχομένως να είναι ένδειξη ότι ο κ. Buffett προβλέπει αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα απ' ό,τι είναι η μέση πρόβλεψη των αναλυτών", δηλώνει ο κ. Meyer Shields, αναλυτής της Stifel Nicolaus & Co. στο Bloomberg .

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ βρίσκεται σε χαμηλό 44 ετών και η Fed υπερδιπλασίασε το χαρτοφυλάκιό της την τελευταία διετία στα 2,33 τρισ. δολ., στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής στήριξης της αναπτυξιακής πορείας της αμερικανικής οικονομίας. Προς το παρόν, οι ενδείξεις δείχνουν περαιτέρω επιβράδυνση και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησαν την απόδοση του διετούς treasury σε ιστορικό χαμηλό.

Εν αντιθέσει με τις κινήσεις του κ. Buffett, ο κ. Bill Gross της Pimco συμβούλευσε τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε τίτλους μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Ο κ. Buffett πριν από περίπου έναν χρόνο κάλεσε το Κογκρέσο να είναι προσεκτικό με την επεκτατική νομισματική πολιτική γιατί "οι μη ελεγμένες ενέσεις ρευστότητας θα προκαλέσουν με βεβαιότητα διάλυση της αγοραστικής δύναμης του νομίσματος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v