Πρόστιμο 298 εκατ. δολ. στην Barclays

Ποσό 298 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Barclays στο πλαίσιο διακανονισμού με τις αμερικανικές αρχές ως προς την κατηγορία διευκόλυνσης τραπεζικών συναλλαγών σε χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων.

Πρόστιμο 298 εκατ. δολ. στην Barclays
Σε διακανονισμό ύψους 298 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η Barclays με τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές -όπως αποκαλύπτει η "Wall Street Journal"- όσον αφορά στις κατηγορίες για διευκόλυνση τραπεζικών συναλλαγών σε χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων. Συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα κατηγορήθηκε ότι επί μία δεκαετία απέκρυπτε συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χώρες όπως η Κούβα, η Λιβύη και το Ιράν.

Η Barclays είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή τράπεζα που βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών, καθώς η Ουάσιγκτον σφίγγει τον κλοιό ως προς τις δυνατότητες χρηματοδότησης των κρατών που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων και κυρίως του Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχες κατηγορίες η Lloyds Banking Group κατέληξε σε συμβιβασμό 350 εκατ. δολ. και η Credit Suisse σε συμβιβασμό 536 εκατ. δολ. Τον Μάιο, η ABN Amro προχώρησε σε συμβιβασμό 500 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v