Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδικά call centers και φθηνή εργασία στις... ΗΠΑ

Η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα στις ΗΠΑ αλλά και η αύξηση των μισθών κατά 10% φέτος στην Ινδία στρέφουν πολλές εταιρίες outcourcing ΙΤ στη φθηνή... αμερικανική εργασία!

Ινδικά call centers και φθηνή εργασία στις... ΗΠΑ
Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος των τηλεφωνικών κέντρων στην Ινδία είχε ανθήσει σε τέτοιον βαθμό ώστε να αναπτυχθεί μία ολόκληρη πόλη, το Bangalore.

Τώρα, όπως επισημαίνουν στελέχη του κλάδου, οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία είναι τέτοιες ώστε να μην υπάρχει σημαντική διαφορά στο κόστος εργασίας για τον κλάδο ανάμεσα στην Ινδία και… τις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει στους "Financial Times" ο κ. Pramod Bashin, διευθύνων σύμβουλος της Genpact, η εταιρία του σκοπεύει να τριπλασιάσει μέσα στη διετία το εργατικό δυναμικό που διατηρεί στις ΗΠΑ. Ως βασική αιτία αναφέρει τη διατήρηση της ανεργίας στις ΗΠΑ σε υψηλά επίπεδα, που αναγκάζει άτομα με ικανότητες και πείρα να δέχονται να εργάζονται με χαμηλότερους μισθούς, σε συνθήκες μερικής απασχόλησης και από το σπίτι τους. Αντιθέτως, στην Ινδία οι μισθοί έχουν αυξηθεί φέτος κατά 10%.

"Μπορούμε να κάνουμε εποχικές προσλήψεις έμπειρων εργαζομένων στις ΗΠΑ με λιγότερα χρήματα", δήλωσε ο κ. Bashin.

Και η Wipro, η εταιρία outsourcing IT με έδρα το Bangalore, δήλωσε πως μέσα σε δύο χρόνια το μισό εργατικό της δυναμικό των 110.000 εργαζομένων δεν θα απαρτίζεται από Ινδούς. Η Wipro δηλώνει πως στρέφεται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ αλλά και στην Αφρική για την αναζήτηση εργατικού δυναμικού,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v