Νέα stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές

Την πραγματοποίηση νέου γύρου stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, στο διάστημα από Αύγουστο μέχρι και μέσα Νοεμβρίου 2010, ανακοίνωσε ο CEA.

Νέα stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές
Την πραγματοποίηση νέου γύρου stress tests για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, στο διάστημα από Αύγουστο μέχρι και μέσα Νοεμβρίου 2010, ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός οργανισμός CEA.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιαστούν τον Απρίλιο του 2011.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης καλεί τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες να συμμετάσχουν στη μελέτη QIS 5 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας πως με τη συμμετοχή τους διασφαλίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα ως προς την καταλληλότητα και τη σκοπιμότητα των δοκιμαστικών λύσεων και εκδοχών που έχουν προταθεί από την Επιτροπή, ενώ παράλληλα ανοίγεται ο δρόμος για την τελειοποίηση του νέου ρυθμιστικού συστήματος της Ε.Ε.

Όπως επισημαίνει η ΕΠΕΙΑ, αν και η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική, κρίνεται ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί απαραίτητο στάδιο προετοιμασίας για το νέο πλαίσιο «Φερεγγυότητα ΙΙ» (Solvency II).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v