Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία της Dubai World

Σε μαζικό πρόγραμμα ρευστοποιήσεων προχωρά η Dubai World, προκειμένου να αντλήσει 19 δισ. δολ. σε διάστημα 8ετίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στο σφυρί, μεταξύ άλλων, τα μερίδια στο Atlantis Hotel και στην MGM Resorts.

Στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία της Dubai World
Σε ρευστοποίηση βασικών της περιουσιακών στοιχείων σκοπεύει να προχωρήσει η Dubai World, προσδοκώντας σε άντληση έως 19,4 δισ. δολ. ώστε να ανταποκριθεί και στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, ο κρατικός όμιλος του Ντουμπάι θα προχωρήσει στη ρευστοποίηση των πιο περιζήτητων περιουσιακών του στοιχείων, όπως είναι τα μερίδια που κατέχει στην εταιρία εμπορίου πολυτελών προϊόντων Barney’s, στο Atlantis Hotel και στην εταιρία διαχείρισης καζίνο MGM Resorts International.

Το Reuters επικαλείται έγγραφα από συνάντηση των στελεχών της Dubai World, στις 22 Ιουνίου, με βασικό θέμα ατζέντας την αποπληρωμή των χρεών του ομίλου, που στις 31 Δεκεμβρίου άγγιζαν τα 39,9 δισ. δολ. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, «η κεφαλαιακή δομή του ομίλου είναι ακατάλληλη και πρέπει να αναδιαρθρωθεί επειγόντως».

Το πρόγραμμα ρευστοποιήσεων αναμένεται να υλοποιηθεί σε ορίζοντα 5 έως 8 ετών, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Dubai World θα προχωρήσει σε αλλαγή του γενικού και του οικονομικού διευθυντή της.

Επίσης, ο βραχίονας private equity της Dubai World, η Istithmar, στην οποία ανήκουν και οι περισσότερες τοποθετήσεις του ομίλου στο εξωτερικό, δηλώνει ότι στοχεύει στην άντληση 4,5 δισ. δολ. μέσα στην επόμενη 5ετία μέσω ρευστοποιήσεων. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το Reuters, η Istithmar στα «στρατηγικά» περιουσιακά της στοιχεία περιλαμβάνει την εταιρία διαχείρισης λιμένων DP World.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v