El-Erian: Ανησυχητικά τα στοιχεία για τις ΗΠΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Mohamed El-Erian χαρακτηρίζοντας "ανησυχητικά" τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ενώ υποστηρίζει πως "η τρέχουσα πολιτική προσέγγιση δεν θα οδηγήσει σε διαρκή και ισχυρή ανάκαμψη".

El-Erian: Ανησυχητικά τα στοιχεία για τις ΗΠΑ
Τα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ είναι "ανησυχητικά", αναφέρει σε άρθρο του στη "Washington Post" o κ. Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου fund ομολόγων στον κόσμο αναφέρεται στη διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, στη συρρίκνωση της καταναλωτικής πίστωσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στη χορήγηση δανείων, επισημαίνοντας παράλληλα πως η αύξηση των δημοσίων δαπανών και το πρόγραμμα της Fed για ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επιπλέον αγορών ομολόγων πιθανότατα να μη στηρίξουν την αμερικανική οικονομία.

"Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήταν πιο ανησυχητικά", αναφέρει στο άρθρο του και συμπληρώνει: "Η τρέχουσα πολιτική προσέγγιση στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό είναι μάλλον απίθανο να οδηγήσει σε διαρκή και ισχυρή αμερικανική ανάκαμψη".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο άρθρο του, η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ παραμένει σε κάμψη, ενώ οι τιμές των ακινήτων αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω.

"Οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται και πάλι υπό πίεση, ενώ οι αποδόσεις των treasuries έχουν καταρρεύσει, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εντεινόμενη ανησυχία των αγορών για τις αδύναμες προοπτικές της οικονομίας", καταλήγει ο κ. El-Erian.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v